Dakbedekking vervangen

Wij kunnen u van dienst zijn met het vervangen van de dakbedekking, bijvoorbeeld op het moment dat er vervelende lekkages ontstaan. Is de dakbedekking al tientallen jaren oud, heeft een vorige eigenaar te weinig onderhoud gepleegd, of bent u toe aan een nieuwe uitstraling? Wij zijn u er graag mee van dienst. Het vervangen van de dakbedekking doen we door de oude dakbedekking op een kunstige manier te verwijderen, eventueel direct (nieuwe) isolatie aan te brengen en uiteindelijk te zorgen voor de nieuwe dakbedekking. U zorgt er op die manier voor dat u weer tientallen jaren gebruik kunt maken van een uitstekend dak boven uw hoofd. Het is uiteraard van belang om voldoende onderhoud uit te (laten) voeren, om te voorkomen dat u na enkele jaren weer voor een vervanging dient te zorgen.

Oude dakbedekking vervangen

Tijdens het vervangen van de dakbedekking is het allereerst van belang om de oude dakbedekking te inspecteren en deze op een kundige manier te verwijderen. We inspecteren het materiaal en de staat hiervan, net als de totale opbouw van de dakconstructie. Gaat het om een ‘warm’, ‘koud’ of ‘omgekeerd’ dak? Dit is van belang voor de wijze waarop we u van dienst zullen zijn bij het vervangen van de dakbedekking.

Isoleren van uw dakbedekking

Daarnaast kunnen we u bij het vervangen van de dakbedekking ook direct van dienst zijn met het aanbrengen van voldoende isolatie. Vandaag de dag hebben we de keuze uit verschillende soorten isolatiemateriaal. We adviseren u bij een plat dak gebruik te maken van een ‘warm’ dak constructie, aangezien u de dakvloer op die manier warm kunt houden. Hierdoor ontstaat er minder snel condensatie en kunt u rekenen op een langere levensduur. Tijdens het vervangen van de dakbedekking kunnen we u daar meer over vertellen, zodat u de Rc-waarde van uw woning kunt verhogen en u bijvoorbeeld minder hoeft te stoken. Dit levert uiteindelijk een lagere energierekening op.

Nieuwe dakbedekking aanbrengen

Tenslotte zullen we ons bij het vervangen van de dakbedekking richten op de nieuwe dakbedekking. We bieden u de keuze uit een groot aantal verschillende materialen. Wilt u bijvoorbeeld gebruik maken van (betonnen) dakpannen, van shingles of van leien? Op een plat dak kunt u uit de voeten met bijvoorbeeld bitumen of PVC, afhankelijk van uw specifieke wensen. Tijdens het vervangen van uw dakbedekking vertellen we u hier graag meer over, zodat u precies weet wat er mogelijk is en u de juiste keuzes kunt maken.